26 April 2010

Isu Kopi Radix Palsu

Kejadian ini kembali berulang dan dilakukan oleh sendikit “TAUKEH” yang sememangnya terkenal dengan istilah “KALAU TIDAK PENIPU MAKA ITU BUKAN TAUKEH”. Sah mereka ini sering kali memberi ancaman kepada kita khususnya umat Islam yang ingin mensukseskan perniagaan HALAL & TOYIBAN. Tektik mereka sungguh licik dan amat susah di kesan. Diantaranya adalah seperti berikut;

i) Berpura menjadi ahli yang kononnya ingin memasarkan Kopi Radix Asli, namun diselit dengan Kopi Radix Palsu.
ii) Menggunakan nama keahlian Melayu sebagai penyamaran dan melakukan akibiti haram ini. Malangnya ada yang sanggup mengadaikan maruah kepada Taukeh ini untuk sedikit habuan yang mereka tidak sedar akan menghancurkan perniagaan Umat Islam. Hal ini di kesan berlaku di Perlis, Seberang Perai, Kulim, Kelantan, Perak Utara dan Selangor.
iii) Memasarkan Kopi Palsu dan dijual di bawah harga ke sebahagian besar kedai Borong dan Pasaraya.

Justeru itu pihak HPA dengan resminya mengistiharkan demi keselamatan pengguna, maka semua KOPI RADIX yang berada di PASARAYA dan PEMBORONG adalah tidak sah dan PALSU.
Pihak HQ dengan ini akan tidak akan membenarkan lagi penjualan KOPI RADIX ke mana-mana pasaraya dan kedai BORONG bagi mengelakan kecelaruan pengguna terhadap penggunaan KOPI RADIX.


Pihak HQ akan menamatkan serta merta tanpa rayuan mulai sekarang kepada mana-mana pengedar yang didapati melakukan salah guna menjual secara salah laku hingga mengganggu pasaran KOPI RADIX masakini.

Pihak HQ juga akan mengambil tindakan kepada pengedar yang didapati melakukan unsur lawan harga kepada pekedai dan peruncit sehingga mengganggu-gugat keharmonian pasaran ini.


Dipetik Dari Blog GM.

Artikel lain berkaitan kopi Radix Palsu:

http://stokishpatitiserong.blogspot.com/2010/03/kopi-radix-palsu.html


Kempen Boikot Kopi Radix Palsu..

Boikot semua pasaraya cina yang jual kopi RADIX kerana semua kopi RADIX di pasaraya cina disahkan palsu. JOM sedarkan warung, restoren Melayu kita agar jangan jadi mangsa sindikit
Kopi Radix Palsu. Pihak HPA tidak pernah melantik mana-mana pasaraya sebagai agen stok. Mari kita beli produk yang original HANYA DI CAWANGAN-CAWANGAN DAN JUGA AGEN STOK (STOKIS) YANG DILANTIK... Jangan kita bersekongkol dengan sindikit yang tidak bertanggungjawab ini.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...